

Aceste dispozitive sunt concepute pentru a desfășura procesul de smântânire a mierii.
Designul adecvat al elicei de amestecare din oțel inoxidabil rezistent la acizi permite smântânirea precisă a mierii.
Procesul de smântânire ar trebui să se desfășoare în cicluri repetabile „funcționare - oprire”
» funcționare mixer - 15 min
» oprire mixer 1 oră.
Corect. mierea smântânită are o consistență asemănătoare untului.
Este posibil să se facă dispozitive după comenzi individuale
Mierea proaspătă este groasă și transparentă. După ceva timp, se cristalizează în mod natural. Temperatura adecvată de cristalizare este de 16-18oC. La temperaturi mai ridicate, procesul de cristalizare are loc mai lent, iar cristalele devin mai mari.
Încălzirea mierii la o temperatură de 40oC și menținerea ei timp de câteva zile face ca mierea să treacă dintr-o stare cristalizată (crustă) în stare lichidă (patoka).
Dispozitivul de smântânire are o formă specială. agitator mecanic care permite desfasurarea procesului de recristalizare, dupa care mierea va obtine o consistenta ideala 'tartinabila', asemanatoare cremelor de ciocolata pentru copii. Acest proces presupune aerarea ciclică și amestecarea intensivă a mierii timp de câteva zile până când se obține consistența corespunzătoare. Aerarea are loc în timpul amestecării.
Amestecarea se efectuează de câteva ori pe zi timp de aproximativ 10-15 minute.
De exemplu, puteți adăuga miere cristalizată în oală la început. „Smântânirea”are scopul de a crea multe nuclee mici de cristalizare și de a preveni creșterea cristalelor de miere existente. Aceasta este „măcinarea mecanică” a cristalelor de miere. Când este păstrată la o temperatură constantă, această miere își păstrează această consistență timp de multe luni.
Pentru dispozitive de smântânire vă recomandăm rezervoare și butoaie cu capacitate mare și materiale de cea mai înaltă calitate, avem și extractoare radiale de miere pot fi, de asemenea, utilesita.
Referinte specifice